1.jpg
Aika kului, mutta Erno ei antanut kasvoilleen rauhaa. Hän hoivasi, rakasti, ja palvoi kasvejaan. Kasvit kasvoivat, ja ne hehkuivat rakkautta.


2.jpg
Myös Jude kasvoi rakkauden myötä lapseksi.


3.jpg
Taaperoaikana Jude ei olllut opetullet paljonkaan mitään taitoja. Hän oli leikkinyt Luppanenä-nallen kanssa, ja kiertänyt kaukaa kaikki opettavaiset lelut ja kirjat.


5.jpg
Koska Ernon aika kului kasvien hoitamiseen, hän unohti poikansa syntymäpäivän. Onneksi hän korjasi virheensa, ja antoi pojalleen lahjaksi ison laatikon, joka oli täynnä paprikoita, tomaatteja, kurkkuja ja salkopapuja.


6.jpg
Annan lahja hänen pojalleen oli hieman erilaisempi. Se oli järkyttävä näky pikkupojan mielestä.


7.jpg
Mutta tulos oli toivottu. Anna synnytti kauniin tyttären. Nimekseen tyttö sai Penny. Hänellä on mustat hiukset ja siniset silmät.


8.jpg
Onneksi Jude piti lahjastaan, ja hän kiitti äitiään siitä suurilla hurrauksilla ja aalloilla.


10.jpg
Vanhempien rakkaus oli pikku pojan silmille liikaa. En tajua miksi, mutta se oli liikaa.


11.jpg
Muut lapset, oikeastaan kaikki naapurustossa pitivät Judea outona. Jopa pingviinit. Ne kipittävät Judea pakoon kaduilla, kun Jude yritti epätoivoisesti saada sen kiinni.


12.jpg
Päivällä Annaan iski vanhuuden huuma.
"Nyt minä teen sen, mikä olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten!"


13.jpg
Hän kosi miestään. Keskellä päivää. Keskellä keittiötä. Ja Erno suostui.



16.jpg
Viikonlopun jälkeisenä yönä Jude ei pystynyt nukkumaan. Hän odotti innolla aamua, että pääsisi jo kouluun. Oppimaan uusia asioita ja saisi uusia kavereita.


17.jpg
Aamu koitti. Kello näytti 8.00. Jude ryntäsi pihalle ja koulubussiin.


18.jpg
Juden lähdettyä innokkain mielin kouluun, Anna otti tyttärensä kainaloon, ja vei hänet kakun luokse. Pennysta kasvoi suloinen taapero.


19.jpg
"Näistä appelsiineista teen maistuvaa mehua, ja sitten minulla ei ole enää kuuma. Kesällä kun on yleensä kuuma" sanoo poika, joka käyttää kesällä talvivarusteita.


21.jpg
Nyt päästiin sopivampiin varusteisiin. Ja peleihin.


22.jpg
Kesän tullen talolle rakennettiin myös uima-allas. Erno oli heti testaamassa sitä, ja sen punnahduslautaa. Huonoin yrityksin. Auts.


23.jpg
Illan tullen Penny kasvoi lapseksi.


24.jpg
Erno tiesi että kohta hän olisi jo vanhus, ja päätti ennen aikaisesti lopettaa työt. Hän keskittyisi mielummin lastensa hoitoon.


25.jpg
Viikonloppuna kalasteltiin, ja kaikilla oli kivaa.


26.jpg
Pennyn ensimmäinen kala. Se sai nimekseen kala Suomu. Ja se joutui talon olohuoneen seinälle. Nimittäin Penny ei halunnut Suomusta kalasoppaa.


27.jpg
Kesken kivan päivän taloon saapui yksityiskoulunrehtori. Jude ryntäsi pihalle tervehtimään rehtoria, ja hän kertoi kuinka kivalta rehtorin solmio näytti. Mielistelijä.


28.jpg
Hänen isänsä yritti samaa. Erno pyydysti ison kalan, ja teki siitä kalasoppaa rehtorille. Molemmat lapset pääsivät yksityiskouluun!


29.jpg
Lapset juhlivat omin keinoin yksityiskouluun pääsyään. Judella oli samallainen tyyli kuin isällään. Mahapaukku. Auts.


30.jpg
Toinen auts. Martti pääsi kuolemaan. Kukaan ei enää muistanut sen olemassa oloa, ja niin se kuoli vahingossa. Se oli kova pala Annalle.


31.jpg
Hmmm. Jude kasvoi teiniksi. En tiedä mitä sanoa. Hän sai tavoitteekseen mammonan.


32.jpg
"Hahahahah, onnea veliteini!", Penny onnitteli veljeään ja hän heitti vesi-ilmapallon veljensä naamalle.
"Kiitos"; Jude vastasi.


33.jpg
Myös Anna äiti oli onnittelemassa poikaansa.


34.jpg
Seuraava päivä oli kuuma kesäpäivä. Mutta se oli menoja täynnä. Jude vähän paloi, ja hän muuttui naamasta ja olkapäisyä ihan punaiseksi.


35.jpg
Juuri ennen vanhuksiksi kasvua, Anna ja Erno halusivat naimisiin. He eivät saaneet suuria häitä, vaan pienet, joissa olivat paikalla kaikki oleelliset ihmiset.


36.jpg
Illan tullessa nimittäin Anna kasvoi vanhukseksi. Kaunis puku :D


37.jpg
Ja hänen kasvuaan seurasi hänen miehensä Erno, komeissa vaatteissaan myös.


38.jpg
Tältä näytti perhe. Ikäluokkaa löytyi vähän kaikenlaista. Oli vanhusta, oli teniä, ja lapsikin löytyi. Koomista?


40.jpg
Vanhuuden vaivat vaivasivat Annaa, ja hän päätti lohduttaa itseään lähtemällä uimaan. Hän piti siitä niin paljon, että ui koko yön.


41.jpg
Mutta uimisessa tapahtui pieni onnettomuus. Anna kuoli. Hän unohti syödä tarpeeksi. Niinpä Viikatemies saapui ja haki Annan taivaaseen.


42.jpg
Perheen miehet olivat ihan murtuneet. He itkivät ja itkivät.


43.jpg
Penny halusi lohduttaa perheen miehiä. Hän kasvoi teiniksi tämän surun keskellä. Tavoitteeksi hän sai perheen. Lahjoja ei tullut, eikä edes kakkua. Aika kurjat synttärit.


44.jpg
"Nyt olen yksin kotona. Lapseni lähtivät yliopistoon. En tiedä mitä tekisin. Eikun tiedän! Perustan kalafarmin. Rupean viljelemään pikku kaloja. Ja ehkä myös omenoita", Erno tuumasi, sulki kirjan ja otti uunista valmisaterian. Talo oli melkein tyhjä.


Ensijaksossa lasten yliopistoaikoja, ja tuleva perijä ehkä selviää. Ja hänen puolisonsa. Voit kertoa perijäehdokas mielipiteesi, tai laittaa ihan muuten vain kommenttia. Olen kuitenkin melko varma kenet otan perijäksi.